de therapeut

De therapeut

Brenda van der Vliet is in augustus 2003 afgestudeerd als bachelor of Health in de huidtherapie aan de Hogeschool van Utrecht. Met deze titel is zij erkend volgens artikel 34 van de wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) als paramedisch beroepsbeoefenaar.
Brenda heeft na het afronden van deze studie gedurende vijf jaar bij Mediderma gewerkt en daar de nodige ervaring opgedaan op het gebied van diverse huidtherapeutische behandelingen. In deze periode kwam zij vanuit een interesse in complementaire behandelmethoden en een holistische levenswijze in aanraking met Ayurveda.

Op zoek naar meer kennis over Ayurveda is zij uiteindelijk in 2005 gestart met de opleiding tot Ayurveda therapeut aan de Academy of Ayurvedic Studies te Amsterdam. In 2008 heeft zij aan deze opleiding het certificaat Ayurvedic Lifestyle and Nutrition Consultant behaald en in 2011 heeft zij de opleiding tot Ayurvedic Practitioner afgerond.

Tijdens de opleiding heeft zij de nodige ervaring opgedaan met betrekking tot ayurvedische behandelingen bij het Kerala Ayurvedic Centre. Vervolgens heeft zij gedurende ruim een jaar het AyurWellness team bij Holisan ondersteund bij workshops en lezingen op het gebied van Ayurveda.

Vanuit een sterke wens om huidtherapie en ayurveda te verenigen in een zelfstandige praktijk heeft zij per oktober 2009 de Helende Huid opgericht. Sinds december 2010 is de praktijk gevestigd op de Burgemeester Vening Meineszlaan 207 in Amsterdam Nieuw West.

Om goed bij te blijven op beide vakgebieden volgt zij regelmatig bij- en nascholingen op het gebied van huidtherapie en ayurveda.. In januari en februari 2010 heeft zij een individuele stage gevolgd bij de ayurvedische kliniek van dr. Alaknanda Rao en dr. Deepa Kshire in Pune, India waarbij de focus lag op huid- en oedeem problematiek. Tevens neemt zij deel aan een kwaliteitskring voor huidtherapeuten en een intervisiegroep voor ayurveda therapeuten.

Momenteel werkt zij in Nederland samen met dr. Alaknanda Rao. Dr Alaknanda is in India afgestudeerd als Bachelor of Ayurvedic Medicine and Surgery (B.A.M.S.). Zij werkt in Nederland als ayurveda consultant. Dr. Alaknanda Rao heeft reeds 20 jaar ervaring met de behandeling van diverse aandoeningen vanuit Ayurveda.

Zij is aangesloten bij de NVH, de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en bij de ANVAG, de Algemene Nederlandse Vereniging voor Ayurveda Geneeskunde als B lid. (therapeut)

Brenda van der Vliet