ga direct naar

Vind ons op Facebook

Werkwijze

Een afspraak maken

Je kunt bij de Helende Huid zowel op eigen initiatief als op verwijzing van jouw huisarts of specialist telefonisch een afspraak maken. Het telefoonnummer voor het maken van een afspraak is 020-7893551, of 06-17292695. Indien de telefoon niet wordt opgenomen, spreek dan jouw naam, telefoonnummer en boodschap in. Je wordt dan teruggebeld.

Om een afspraak te maken zijn de volgende gegevens nodig:

 • Volledige naam
 • Geboortedatum
 • Adres
 • Telefoonnummer
 • Eventueel tweede telefoonnummer voor bereikbaarheid overdag
 • Naam van jouw huisarts
 • Jouw verzekeringsgegevens
 • Behandeling waarvoor je een afspraak wilt maken

Een afspraak annuleren

Is het nodig dat je jouw afspraak verzet of afzegt, omdat je verhinderd bent, laat het dan zo spoedig mogelijk weten. Als je de afspraak niet 24 uur van tevoren afzegt, is de Helende Huid genoodzaakt 50% van de behandelkosten in rekening te brengen. Deze kosten komen niet in aanmerking voor vergoeding door jouw zorgverzekeraar.

Intake gesprek

Voorafgaand aan een eerste behandeling beginnen met we met een geheel vrijblijvend en kosteloos intakegesprek. Tijdens dit gesprek zal aan de hand van jouw klacht, de relevante gezondheidsgegevens en de conditie van de huid de huidtherapeutische behandelmogelijkheden met jou worden besproken.

De Helende Huid is direct toegankelijk voor mensen met huidklachten (DTH). Je hebt in eerste instantie geen verwijzing meer nodig van de huisarts. Dit is wel afhankelijk van jouw zorgverzekeraar.

Directe toegankelijkheid is van toepassing voor verzekerden bij o.a. Menzis, Univé, VGZ, Iza, Trias, ONVZ, VVAA, PNO, DSW, Stad Holland, ENO, Salland, HollandZorg, Energiek, ASR, de Amersfoortse, Ditzo, Aevitae, IAK en Nedasco.

Aan de hand van het onderzoek krijg je een behandelvoorstel. Na jouw instemming plannen we een afspraak voor een eerste behandeling. Tijdens en na de behandelingen krijg je adviezen voor het gebruik van producten en leefregels mee. Deze zijn bedoeld ter ondersteuning van de behandeling of ter voorkoming van herhaling van de klacht.

Je krijgt tevens informatie of bij jouw klacht een ayurvedisch (natuurgeneeskundig) behandeltraject zinvol is en hoe een dergelijk traject globaal verloopt.

Wat neem ik mee?

Je wordt vriendelijk verzocht bij het intakegesprek de volgende documenten mee te nemen:

 • Een overzicht van eventuele medicatie en producten die je gebruikt
 • verzekeringspasje
 • identiteitsbewijs
 • verwijzing indien van toepassing

Ayurvedisch consult

Een ayurvedisch behandeltraject begint met een eerste consult. Tijdens het eerste consult wordt persoonlijke aandacht besteed aan het in kaart brengen van de onderliggende oorzaak. In dit consult van circa 1,5 uur wordt aan de hand van een vraaggesprek, lichamelijk onderzoek en analyse van de pols en tong de constitutie van de cliŽnt en disbalans volgens ayurveda vastgesteld. Vanuit dit consult volgt een advies op het gebied van voeding en levensstijl, het optimaliseren van de spijsvertering en het verbeteren van de disbalans. Tijdens het consult bespreken wij de verwachting van de therapie. Binnen een week is de anamnese volledig uitgewerkt en ontvang je jouw persoonlijke uitgebreide advies via email. Bij het advies kan een voorschrift voor ayurvedische supplementen horen.

Na het starten van de ayurvedische supplementen zie ik je graag terug voor een korte evaluatie. Deze evaluatie is kosteloos en is van belang om te constateren of de therapie aanslaat.

Na 8 tot 10 weken verwacht ik je voor een vervolgconsult. Tijdens het vervolgconsult wordt gekeken of de therapie naar een vervolgstap kan. Een onderdeel van het behandelplan kan een serie van ayurvedische behandelingen zijn.

Wanneer er geen passende oplossing van de huidklacht mogelijk is, verwijs ik je door naar collega-therapeuten of artsen.

Betaling

Je betaalt na afloop van de behandeling per pin of contant. De factuur ontvang je digitaal. Behandelingen voor lymfoedeem worden door de Helende Huid bij de zorgverzekeraar rechtstreeks gedeclareerd.