ga direct naar

Vind ons op Facebook

Vergoeding en verwijzing voor huidtherapie

Om voor vergoeding in aanmerking te komen heb je een aanvullende verzekering nodig. Jouw zorgverzekeraar kan je precies vertellen voor welke vergoeding je in aanmerking komt. De zorgverzekeraars vergoeden bij een aanvullende verzekering altijd een groot gedeelte van de huidtherapeutische behandelingen in het gezicht.

De Helende Huid is lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en is geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici; dit is van belang om voor vergoeding in aanmerking te komen.

De Helende Huid is direct toegankelijk voor mensen met huidklachten (DTH). Je hebt in eerste instantie geen verwijzing meer nodig van de huisarts of specialist. Dit is wel afhankelijk van jouw zorgverzekeraar. Wanneer je zonder verwijzing komt, wordt voorafgaand aan de anamnese een screeningsonderzoek gedaan. Indien nodig zal je toch verwezen worden naar de huisarts.

Vergoeding en verwijzing voor natuurgeneeskunde

De ayurvedische consulten en behandelingen kunnen vaak deels vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. Deze behandelingen vallen onder natuurgeneeskundige behandelingen. Je bent zelf verantwoordelijk voor het declareren bij de zorgverzekeraar. De Helende Huid is aangesloten bij de ANVAG, de beroepsvereniging voor ayurvedisch artsen en therapeuten.

Voor ayurvedische consulten en behandelingen is geen verwijzing nodig.