ga direct naar

Vind ons op Facebook

Endermologie

Endermologie vermindert de fibrose van het weefsel. Littekenweefsel maakt met endermologie een positieve verandering door m.b.t de elasticiteit en de activiteit.

Het LPG-apparaat (genoemd naar de Franse uitvinder van de behandeling) heeft diverse behandelkoppen en is geschikt voor diverse aandoeningen en lichaamsdelen. Endermologie behandelingen zijn toepasbaar bij lymfoedeem, lipoedeem, littekens en brandwonden. Lipomassage is effectief bij plaatselijke vetophoping en cellulite.

Endermologie is toepasbaar bij oedeemvorming en littekens. Bij oedeemtherapie wordt het apparaat ingesteld op de behandeldiepte van het lymfestelsel en de verharding van het weefsel. Endermologie vermindert de fibrose van het weefsel waarmee het lymfoedeem gepaard kan gaan en voert het teveel aan lymfevocht af door het open maken van de lymfebanen.

Littekenweefsel maakt met endermologie een positieve verandering door als het om de elasticiteit en de activiteit gaat. Het LPG apparaat tilt de huid op en rolt deze uit. Het doel is de circulatie van bloed en lymfe te stimuleren, zuurstofopname in het weefsel te vergroten en de stofwisseling te verbeteren. Hierdoor wordt het onderhuids bindweefsel en de spieren gemobiliseerd, verdikt en verkleefd weefsel wordt zachter gemaakt en het verslapte weefsel wordt steviger en elastischer. Bij hypertrofisch weefsel vermindert de activiteit, waardoor het littekenweefsel stabiliseert. De huid is weer elastisch, plooibaar en heeft een betere extensie. Dit kan leiden tot een vermindering van de klachten.

Littekens ten gevolge van brandwonden kunnen goed behandeld worden met endermologie. Uit onderzoek blijkt dat de behandelingen met het LPG apparaat beter resultaat geven dan de manuele behandelingen. Het mobiliseren van het littekenweefsel laat effectievere resultaten zien en hierbij wordt het epitheel tijdens de behandelingen niet beschadigd. Het doel van de behandeling is om de huid weer de mobiliteit terug te geven en het weefsel soepel te maken. Dit is zelfs mogelijk op zeer beschadigde plaatsen.

LPG apparaat Cellu M6