ga direct naar

Vind ons op Facebook

Ayurveda therapie

Ayurveda therapie creëert een balans tussen lichaam, geest en bewustzijn. Ayurveda therapie werkt eenvoudig, elegant en krachtig op de fysiologische afwijking, omdat ayurveda op het niveau van de biokrachten werkt die de oorzaak vormen van de aandoening.

Verteerde voeding is in essentie de voorloper van lichaamsweefsels. Als het interne metabolisme is verstoord, ontstaan afvalstoffen die uiteindelijk de oorzaak zijn van vele symptomen. Ayurveda therapie is voor een groot deel management van het metabolisme, vanaf de spijstering tot diep in de weefsels.

Het interne metabolisme kan op vele manieren uit balans zijn gebracht. De oorzaak kan liggen in erfelijke aanleg, verkeerde voedselcombinaties, of een hormonale onbalans. Langdurige stress of een onregelmatige levensstijl kan een oorzaak zijn. Soms sluipt de onbalans er in de loop der jaren langzaam in.

In ayurveda wordt het spijsverteringsvuur agni genoemd. De term agni wordt in ayurveda gebruikt voor vertering en omzetting van stoffen in het spijsverteringskanaal en de lichaamsweefsels. Alle zeven lichaamsweefsels hebben ieder een eigen metabolisme. Er is zelfs metabolisme in de geest. Dit metabolisme zorgt voor het verwerken van gedachten en emoties.

Als de spijsvertering goed functioneert wordt voeding goed verteerd en omgezet in voedingsstoffen voor de lichaamsweefsels. Het zorgt er ook voor dat het spijsverteringssysteem vrij blijft van afvalstoffen. Een goed metabolisme uit zich in een gezonde en stralende huid.

Als het spijsverteringsvuur laag of onregelmatig is verteert voedsel onvolledig met als gevolg vorming van afvalstoffen en toxinen. Dit heet in ayurveda ama. Ama kan zorgen voor vermoeidheid , huidklachten en klachten op fysiek en mentaal niveau.

De ayurveda therapeut bepaalt jouw balans waarop jouw lichaam optimaal functioneert en zij stelt jouw disbalans vast. Vervolgens keer je onder begeleiding van de therapeut terug naar jouw balans. Hoe een dergelijk traject eruit ziet is per persoon verschillend, maar verloopt in het algemeen als volgt:

Het spijsverteringsvuur optimaliseren

Bij ayurveda therapie is een gebalanceerde spijsvertering noodzakelijk. Daarom is de eerste stap bij de therapie altijd het verbeteren van de spijsvertering. Hiervoor krijg je voedingsadviezen op maat en kruidensupplementen die het metabolisme ondersteunen

Verwijderen van afvalstoffen

Reeds opgebouwde afvalstoffen worden verwijderd. Bij afvalstoffen in het maag-darmkanaal zijn ayurvedische supplementen doeltreffend. Als afvalstoffen zich in diepere weefsels hebben opgehoopt zijn mogelijk ayurvedische behandelingen op maat nodig.

ayurvedische behandelingen >


balanceren van de biokrachten

Met aangepaste ayurvedische supplementen verbeteren we de disbalans. De disbalans heeft een direct verband met de conditie van de huid.

Leef- en voedingsadvies op maat

Afhankelijk van jouw constitutie bepalen we welke voedingsmiddelen jou helpen en welke producten je beter kunt vermijden. Ook zijn sommige voedselcombinaties moeilijk verteerbaar. Met het voedingsadvies krijg je een helder beeld hoe voeding jou beïnvloedt. Zo kun je voorkomen dat de aandoening na behandeling weer terugkeert.