Behandeling van morfea

De aangedane plekken bij morfea hebben grote overeenkomsten met atrofische littekens. Uit onderzoek is gebleken dat endermologie een goede aanvullende behandeling vormt.

Met huidtherapie

De aangedane plekken bij morfea hebben grote overeenkomsten met atrofische littekens. Uit onderzoek(1) is gebleken dat endermologie behandeling met het LPG apparaat een goede aanvullende behandeling is.

Met endermologie is de aandoening niet te genezen, door de behandeling vermindert de pijn en verharding van de huid en de elasticiteit van de huid neemt toe. Het LPG apparaat tilt de huid op en rolt deze uit. Dit stimuleert de circulatie van bloed en lymfe en vergroot de zuurstofopname in het weefsel, waardoor de stofwisseling verbetert. Het onderhuids bindweefsel en de spieren worden gemobiliseerd, verdikt en verkleefd weefsel wordt zachter gemaakt en het verslapte weefsel wordt steviger en elastischer.

De behandelingen vinden plaats in kuurverband. Er zijn minimaal 12 behandelingen nodig met tussenpozen van een week.

Met ayurveda therapie

De Helende Huid behandelt morfea met ayurveda therapie. Bij deze therapie wordt morfea behandeld als een autoimuunziekte waarbij de focus ligt op het verwijderen van afvalstoffen uit de diepere weefsels.

Bij morfea kan enig behandelresultaat niet worden gegarandeerd. De kans op resultaat is sterk afhankelijk van de biokracht die uit balans is, wat per persoon verschilt.

Om te bepalen of de Helende Huid je kan helpen is een intake gesprek nodig. Dit intake gesprek bevat een kort onderzoek. Aan de hand van dit onderzoek bespreken we de kansen en mogelijkheden.

Bel voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek.


< aandoeningen een afspraak maken >

1. Worret W.I., Jessberger B. (2004). Effectiveness of LPG treatment in morphea; J. Eur. Acadamic Dermatology.Venereology 2004 Sep; 18, 527-530


Meer informatie over de behandelingen bij morfea


endermologie


lees meer over endermologie>


Ayurveda therapie

Ayurveda therapie is het natuurgeneeskunde gedeelte van de behandeling, waarbij morfea van binnenuit wordt aangepakt. De aanpak verschilt sterk van persoon tot persoon. Aan de hand van een ayurvedische diagnose krijg je een behandeltraject die het beste bij jou past.

lees meer over ayurveda therapie>


stel een vraag