Behandeling van littekens

Heb je last van een strak en pijnlijk litteken dat nog verdikt is en verkleurd? Trekt het litteken als je beweegt? Met een combinatie van effectieve behandelingen versnellen we het herstelproces van de huid. Jouw huid voelt weer soepel aan en het litteken is minder zichtbaar.

Het herstelproces van de huid na een operatie

In het beginstadium zijn littekens vrijwel altijd rood of blauw van kleur en gezwollen. Ook als de wond netjes dicht gemaakt is. Het herstelproces van de huid doet vervolgens het werk en laat nauwelijks een spoor achter. Echter, in veel gevallen is een grote kans dat het litteken strak, verdikt of gevoelig wordt.

De behandeling kan in een vroeg stadium, al tijdens het genezingsproces starten. We behandelen littekens met technieken uit de huidtherapie en natuurgeneeskunde. De combinatie van verschillende behandelingen en het gebruik van specifieke oliën en zalven maken het litteken weer zacht en rekbaar.

Dankzij behandelcombinaties met ayurveda zijn ook bij oudere littekens nog goed te herstellen. Jouw therapeut kan bewegingsbeperkingen door littekens goed behandelen.
De behandeling wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie.


litteken voor behandeling litteken na behandeling

Voor-na foto van een pijnlijk litteken na een zware infectie en operatie.


Belangrijke onderdelen van het behandelprogramma

 1. Endermologie (LPG techniek)
 2. Marnitz therapie en littekenmassage
 3. lymftaping
 4. Siliconenpleisters
 5. Therapeutische huidzalf
 6. Diverse ayurvedische behandelingen

De behandeling van littekens verschilt enigzins afhankelijk van het soort litteken en het behandeldoel.


Soorten littekens die behandeld kunnen worden

 • littekens na brandwonden
 • littekens na operatie of ongeval
 • littekens na borstkanker
 • acne littekens
 • littekens na keizersnede
 • huidbeschadiging na bestraling

< aandoeningen een afspraak maken >Meer informatie over de behandelingen bij littekens

littekenmassage

Manuele littekenmassage heeft als doel de circulatie van bloed en lymfe te stimuleren, zuurstofopname in het weefsel te vergroten en de stofwisseling te verbeteren. Manuele littekenmassage wordt toegepast als endermologie niet kan worden toegepast, bijvoorbeeld als het litteken nog heel vers is en moet worden ontzien.

endermologie (LPG techniek)

Het LPG apparaat tilt de huid op en rolt deze uit. Het doel is de circulatie van bloed en lymfe te stimuleren, zuurstofopname in het weefsel te vergroten en de stofwisseling te verbeteren. Hierdoor wordt het onderhuids bindweefsel en de spieren gemobiliseerd, verdikt en verkleefd weefsel wordt zachter gemaakt en het verslapte weefsel wordt steviger en elastischer.

Met endermologie maakt het littekenweefsel een positieve verandering door als het om de elasticiteit en de activiteit gaat. Bij hypertrofisch weefsel vermindert de actviteit, waardoor het littekenweefsel stabiliseert. De huid is weer elastisch, plooibaar en heeft een betere extensie. Dit kan leiden tot een vermindering van de klachten.

microdermabrasie

Met behulp van een gecontroleerde stroom van microkristallen worden de dode huidcellen laagje voor laagje verwijderd. Microdermabrasie stimuleert de celvernieuwing en het onderhuids bindweefsel/collageen, het egaliseert de huidskleur en verbetert de bloedcirculatie.

camouflagetherapie

Littekens zijn minder zichtbaar te maken met het gebruik van speciale camouflage producten. In een consult wordt de juiste kleur bepaald en aangebracht. Vervolgens wordt er aangeleerd hoe je zelf de camouflage-crème kunt toepassen.

lymftaping

Lymftaping is een speciale tape met dezelfde elasticiteit als de huid, die in stroken op de huid wordt aangebracht. Met de tape wordt de lymfatische afvoer en de doorbloeding van het littekenweefsel 24 uur per dag gestimuleerd. De tape is huidvriendelijk, blijft ook tijdens het douchen zitten en is pijnloos te verwijderen.

siliconentherapie

Bij deze therapie worden siliconen gebruikt om het littekenweefsel te verzachten, af te vlakken en gladder te maken. Door siliconentherapie kunnen klachten als pijn, jeuk of pigmentatie afnemen. De silliconen kunnen in verschillende vormen aangebracht worden op de littekens. Zo zijn er pleisters met siliconen (wondverbanden), siliconenspray of een siliconengel (vooral geschikt voor kleine hypertrofische littekens en littekens in het gezicht). Het voordeel van een gel of spray is dat het eenvoudig in gebruik is. Je kunt het zelf aanbrengen en het is pijnloos. De behandeling duurt minimaal 2 maanden. De gel of spray dient 2 keer per dag dun aangebracht te worden op de littekens.

litteken behandeling met endermologie

gratis intake

bel voor advies
of een geheel vrijblijvende intake.

020-7893551 of
06-17292695

Cliënten over...

Een te strak litteken was de reden dat ik zes maanden na mijn operatie nog steeds niet goed kon zitten. Specialisten adviseerde mij geduld te hebben. Na een jaar zou bekeken worden of een nieuwe operatie uitkomst kon bieden. Lees meer.

Toen was voor mij de maat vol en ging ik zelf op zoek naar andere mogelijkheden. Brenda van der Vliet is voor mij een gouden greep geweest. Al na 2-3 behandelingen was er resultaat, ik kon al een beetje zitten. De combinatie van een zorgvuldige behandeling aan het litteken, gebruik van een speciale olie en zalf hebben er voor gezorgd dat ik na 3-4 maanden weer goed kan zitten. De integere aanpak van Brenda (het litteken zit op een intieme plek) zorgt ervoor dat ik mij op mijn gemak voel. Ik pak langzamerhand mijn oude leven weer op en een operatie hoeft niet meer!

Ingrid

terug.

stel een vraag