Lipoedeem de baas

Het lipoedeem herstelprogramma is een effectief behandelprogramma, waardoor je weer vrij kunt bewegen, zonder vermoeidheidsklachten of pijn. Bovendien verbeteren de contouren en is in veel gevallen afname van het vetweefsel mogelijk.

de oorzaak van lipoedeem

De helende Huid haalt goede resultaten bij de behandeling van lipoedeem door de oorzaak aan te pakken. Maar wat is de oorzaak dan? Dat leggen we hieronder uit aan de hand van ayurvedische fysiologie van het lichaam.

Korte introductie van de 5 elementen en 3 biokrachten

De 5 elementen

Volgens ayurveda is het lichaam opgebouwd uit de 5 elementen aarde, water, vuur, lucht en ether. We komen deze elementen in ieder orgaan of weefsel tegen. Aarde staat voor de vaste stoffen in ons lichaam, maar ook voor de groeihormonen. Het botweefsel bevat veel vaste stof. Water staat voor de vloeistoffen en bijvoorbeeld insuline. 80% Van ons lichaam bestaat uit water. Vuur staat voor het metabolisme. De spijsvertering is een belangrijke hierin. Ook het hormoon oestrogeen valt onder het vuur element. Lucht staat niet alleen voor gasvorm, maar ook voor de eigenschap beweeglijkheid. De zenuwimpulsen en adrenaline vallen onder het element lucht. Ether staat voor de ruimte in ons lichaam.

Het beheer van de 5 elementen, de biokrachten

In ons lichaam en geest vinden zonder dat we er erg in hebben allerlei processen plaats. De juiste hoeveelheid smering voor onze gewrichten (aarde en water), ons lichaam op temperatuur houden (vuur en water) en een goede darmperistaltiek (ether en lucht) zijn enkele voorbeelden hiervan. Ayurveda groepeert het management van deze processen in drie biokrachten die iets met elkaar gemeen hebben. Als alle processen goed verlopen, dan heeft het management weinig te doen. De biokrachten zijn dan 'laag' en het lichaam is in balans.

Gebeurt er iets, rennen we bijvoorbeeld plotseling zonder jas naar buiten, dan komen diverse regelingen in actie om ons tegen de kou buiten te beschermen en de spieren bij het rennen van voldoende bloed te voorzien. Er is actie bij het management en in ayurveda noemen we dat de biokrachten zijn verhoogd.

Geen probeem overigens. Het systeem is dynamisch en ons lichaam vindt wel weer een evenwicht. Anders is het als de biokrachten verhoogd blijven terwijl er geen aanleiding voor is. Vergelijk het met langdurige stress. Het is niet zo gezond, geeft ongemakken en kan een voorbode zijn voor diverse ziekten.

De opbouw in 7 weefsellagen.

de 5 elementen ayurveda

Om gezond te blijven hebben we een goed functionerend metabolisme nodig. Ayurveda onderscheidt 7 weefsellagen die ieder een eigen metabolisme hebben. Het zijn:

  1. lymfe en plasma
  2. bloedsysteem, waaronder het bloed en de lever
  3. spierweefsel
  4. vetweefsel
  5. botweefsel
  6. zenuwweefsel
  7. voortplantingsweefsel

Ieder weefsel gebruikt voedingsstoffen afkomstig uit het metabolisme van de voorgaande weefsellaag en transformeert voedingsstoffen die de volgende weefsellaag nodig heeft. Gaat er ergens in de ketting van weefsellagen iets mis, dan heeft niet alleen deze weefsellaag er last van, maar na verloop van tijd ook de opvolgende lagen. Uiteraard zal ons lichaam dit proberen bij te regelen, met verhoging van bepaalde biokrachten als gevolg.

De weefsellagen bij lipoedeem

weefsels betrokken bij lipoedeem

Bij lipoedeem zijn meestal drie weefsellagen betrokken, het bloedsysteem, het spierweefsel en het vetweefsel. Iedere weefsellaag zorgt voor de aanmaak van een inferieur en superieur bijproduct. Het onderhuids vetweefsel, waar lipoedeem zich in manifesteert, is in ayurveda een superieur bijproduct van het spierweefsel.

De verstoring bij lipoedeem

oorzaak van lipoedeem

Als in de betrokken weefsellagen de biokrachten langdurig uit balans zijn, kan dit leiden tot een afwijking in het superieure bijproduct.

Bij lipoedeem patiënten vinden we altijd een verstoring van het metabolisme in het spierweefsel en een afwijking in de biokrachten die hier aan bijdragen. Bij lipoedeem vormen de verstoorde spieren een teveel aan onderhuids vetweefsel. Pas in een later stadium kan het overige vetweefsel verstoord raken. Blokkades door het toegenomen onderhuids vetweefsel speelt daarin een rol. De spieren zelf hebben er ook last van. De spierkracht neemt af.gratis intake

bel voor advies
of een geheel vrijblijvende intake.

020-7893551 of
06-17292695

Cliënten over...

Professional met juiste aanpak! De Helende Huid kijkt naar je persoonlijke conditie en maakt hiervoor een compleet behandelplan. Lees meer.

Ik kwam bij de Helende Huid voor Lipoedeem, niet alleen voor het aanpakken van pijn, maar ook voor een cosmetische behandeling. Brenda maakte mij duidelijk dat als je de kern niet aanpakt zij een minder goed resultaat zou behalen. Ayurveda therapie in combinatie met endermologie is voor mij de uitkomst. Al jaren hoor ik; je moet er maar mee leren leven, steunkousen gaan dragen en letten op mijn eten.. Eindelijk heb ik een therapeut gevonden die de oplossing heeft voor mijn probleem. IK heb minder pijn en de contouren van mijn benen worden steeds mooier. Ik kan de Helende Huid van harte aanbevelen!

Mireille

terug.

stel een vraag